Bill Gates: nem szükséges visszatérnünk a "normális élethez"

Bill Gates reménykedik, hogy a koronavírus-járvány alapvetően megváltoztatja majd az emberek munkáról és a kommunikációról kialakult szemléletét, és a vírus legyőzése után sem tér vissza a világ a "normális élethez". A Microsoft alapítója hét olyan változásról beszélt, melyek a covid után az emberiségre várhatnak:

  1. A személyes találkozókat egyre inkább felváltják az online tárgyalások, ügyintézések.
  2. Az kommunikációs szoftverek egyre jobban elterjednek majd.
  3. A cégek bevezetik az úgynevezett hibrid munkavégzést, azaz az alkalmazottak felváltva dolgoznak majd otthonról és az irodákban, így csökkentve az egy helyiségben dolgozók létszámát.
  4. Az embereket nem köti majd helyhez a munka, így azok közül, akik otthonról is tudnak dolgozni, egyre kevesebben költöznek majd nagyvárosokba.
  5. Kevesebb szocializáció a munkahelyen, több a közösségünkben.
  6. A vakcina miatt nem fog teljesen eltűnni a koronavírus a bolygóról, új gócok jelennek majd meg, de ez még nem azt jelenti, hogy a világ örökre karanténban marad. A pandémiával csak akkor lehet igazán megbirkózni, miután a koronavírust az egész világon ellenőrzés alá tudják vonni, és az oltás mindenki számára elérhetővé válik.
  7. Egy újabb járvány már felkészültebben éri az emberiséget és a most szerzett tapasztalatokat fel tudja majd használni.

Forrás: inc.com