"Az EU-n kívül is van élet" - Dúró Dóra nem tágít

Dúró Dóra szerint Magyarországot fel kell készíteni gazdaságilag arra, hogy akár már 2030-ban elhagyhassa az Európai Uniót.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője a fentiekre reagálva az Indexnek elmondta, szerinte a Mi Hazánk politikai létezésének szemmel láthatóan két célja maradt: egyrészt kimondani azt, amit a Fidesz szeretne, de nem mondhat ki, másrészt a világ dolgairól, nemzeti szuverenitásról, vagy, Dúró szavaival a »saját önrendelkezésre épített önrendelkezésről« faék egyszerűséggel gondolkodó réteget megszólítani.

A jobbikos politikus ugyanakkor megjegyezte: a Fidesz statisztájának lenni hosszú távon soha sem kifizetődő, az Európa-ellenes populizmusnak pedig soha sem volt támogatottsága Magyarországon, még annyi sem, amennyi Dúró Dóra egy szem (lopott) parlamenti mandátumának megtartásához szükséges.

A Jobbik úgy gondolja, hogy Magyarország jövője kizárólag az Európai Unióban képzelhető el, ami egyszerre jelenti a demokratikus jogállam értékeinek a tiszteletét, és a nemzeti érdekek érvényesítését.

A kettő csak a Fidesz és a Mi Hazánk közös univerzumában zárja ki egymást – tette hozzá Gyöngyösi Márton.

"Frusztráló érzés lehet Gyöngyösi Márton számára, hogy vezető szerepet vállalt a Jobbik szétverésében, de nem rajtam kellene levezetnie a feszültségét azért, mert még mindig képviselem azt, amit ő is képviselt például nyolc évvel ezelőtt: igenis népszavazásra van szükség az EU-tagságunkról." - reagált Dúró Dóra. 

"A Mi Hazánk meg is jelölt egy céldátumot: 2030-ra már reális lehet felkészülnünk a kilépésre, bár Gyöngyösi már 2012-ben az "utolsó esélyünknek" nevezte a mielőbbi távozást..." - jegyezte meg a képviselő

A párt elnökhelyettese hozzátette: "A jobbikosok ismét bizonyítják, hogy inkább köpik le saját korábbi énjüket, Gyurcsányt pedig már nem. Merthogy Gyöngyösi Márton szerint Gyöngyösi Márton 2012-ben egy olyan álláspontot képviselt, aminek szerinte: "soha nem volt támogatottsága, és csak a "nemzeti szuverenitásról" faék egyszerűséggel gondolkodó réteget lehet vele megszólítani." Ez a nyilvánvaló hazugsága arról is tanúskodik, hogy nem bír uralkodni a gyűlöletén: pedig amikor a Jobbik következetesen ezt képviselte, 20%-on állt. Most meg épphogy eléri a parlamenti küszöböt."

Dúró Dóra megjegyzi: "akárhogy is gúnyolódnak az újabban már gyurcsányista Gyöngyösi-félék, a Mi Hazánk továbbviszi azt a nemzeti radikális meggyőződést: az EU-n kívül is van élet, nem törölhetik fel velünk a padlót azok, akik a multicégeiken keresztül szivattyúzzák ki a milliárdokat Magyarországról, és a biztonságunkat csakis a nemzeti szuverenitás és az erre épülő gazdaságpolitika adhatja meg."

(MTI/OS/Index)