Az ellenzék szerint Orbán retteg a 2022-es választások miatt

Az alaptörvény-módosítás, a választási tárgyú törvények módosítása, valamint több, kedden benyújtott módosító javaslat visszavonására szólították fel az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnököt.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum az előterjesztéseket közös közleményben bírálta, amelyet a pártok az MTI-hez is eljuttattak.

"Orbán Viktor retteg attól, hogy 2022-ben elveszíti a választást, miközben továbbra is embertelen, aljas kormányzást folytat" - írták.

Az ellenzéki pártok szerint ezt üzenték a kormánypártok módosító javaslatai, amelyekben "a közpénzek ellopása, valamint a közpénzekkel kitömött cégek, alapítványok bebetonozása és elrejtése érdekében" tettek lépéseket.

Ahogy fogalmaznak, a miniszterelnök és csapata magyar emberek további adómilliárdjait játssza át a kastélyokkal, hajókkal, repülőkkel már "amúgy is kitömött oligarcháknak", bebiztosítva őket a 2022-es vereségre.

Tették mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén, amikor a válság megfékezésére, a lehető legtöbb ember megmentésére és megvédésére kellene koncentrálni - írták.

Az ellenzéki pártok szerint a miniszterelnök "kétségbeesett lépéseinek" sorába illeszkedik az is, hogy "tökéletesen demokráciaellenes" módon egyeztetés nélkül, másfél évvel az országgyűlési választások előtt benyújtotta a választási törvény módosítását szolgáló javaslatot.

"Ez is csak azt mutatja, hogy Orbán már a saját maga által, saját magának írt választási rendszerben sem érzi biztonságban magát" - értékeltek.

Szerintük ezzel Orbán Viktor végképp méltatlanná vált hivatalára.

(MTI)