A kormány célja, hogy a 20-64 évesek 80 szézaléka dolgozzon

"A 20-64 évesek foglalkoztatási rátája a 2010-ben még csak 60 százalékos szintről 75 százalék fölé emelkedett az elmúlt évtizedben. Magyarország ezzel ledolgozta a 10 éve még tetemes hátrányát az uniós átlaghoz képest. A kormány változatlanul arra törekszik, hogy minél többen tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Bár a foglalkoztatás bővülését a vírusválság megakasztotta, a munkaalapú társadalom kiépítése külső szakértők bevonásával is folytatódhat" – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a tárca és a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. között megkötött stratégiai partnerségi megállapodás kapcsán.

Az idén harminc éves WHC Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, HR szolgáltatást nyújtó  vállalkozása. A WHC-csoportba tartozó cégek jelenleg kilenc magyarországi és négy határon túli irodával, és több mint 200 partnerrel rendelkeznek.

A hosszú távú együttműködés célja a foglalkoztatási helyzet javítása, az aktív korúak foglalkoztatási szintjének 80 százalékra emelése, a tartós munkanélküliség megelőzése. A WHC ennek érdekében tevékenyebben kíván részt venni a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelését célzó gazdaságpolitika megvalósításában.

A cég stratégiai HR partnerként folyamatosan tájékoztatja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) a várható munkahelyteremtő beruházásokról, a munkáltatók által jelzett képzési igényekről, bürokráciacsökkentési és digitalizációs lehetőségeket javasol.

Magyarország tartós versenyképessége szempontjából meghatározó tényező a munkavállalók magas szintű szakképzettsége, a hazai munkavégzés és életpálya iránti elköteleződése. A megkezdődő együttműködés kiemelt vállalása, hogy ezt a szemléletet népszerűsítse a foglalkoztatók körében is. Az elképzelések megvalósítása érdekében az ITM és a WHC közös munkacsoportot hoz létre.

(MTI)