A DK szerint Orbán a magyar emberek halálát helyezte kilátásba

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának adott keddi interjújára reagált

"Egy nappal azok után, hogy a kormány több hónapos semmittevése miatt Orbán Viktor leállította az országot, a miniszterelnök még rémisztőbb dolgot árult el. Orbán Viktor ma este azt mondta, hogy 50% az esély arra, hogy a magyar egészségügy a rendelkezésre álló orvossal és ápolóval kezelni tudja a helyzetet. Lefordítjuk: vagy igen, vagy nem." - olvasható a párt közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint "több hónapnyi kormányzati semmittevés és hazudozás után ma eljött az igazság pillanata." "A “világszínvonalú egészségügyről", “szinte korlátlan“ egészségügyi kapacitásról hazudozó miniszterelnök ma magyar emberek halálát helyezte kilátásba. Ha ma bárki felteszi magának azt a kérdést, hogy az egészségügy el fogja-e látni, ha elkapja a vírust, arra az a miniszterelnök válasza, hogy vagy igen, vagy nem. Amilyen gyomorforgató szavak ezek, épp annyira tragikusak és szívszorítóak is." - írták.

"Attól a miniszterelnöktől, aki az első számú felelőse az ország járvány elleni védekezésének és a kezdetektől egy személyben irányítja a védekezést, attól a miniszterelnöktől, aki személyesen ígérte meg, hogy az egészségügy mindenkit meg fog gyógyítani, attól a miniszterelnöktől ma annyira futotta, hogy a magyar egészségügy vagy összeomlik, vagy nem. Teljesen világos: a kormány elbukott a járvány elleni harcban." - olvasható a közlemény végén.

(OS)