Volner: a magyar közélet Orbán és Gyurcsány játszótere

A Závecz Research legfrissebb kutatása szerint a Fidesz 34 százalékon, a baloldali összefogás pedig 32 százalékon áll a teljes népesség körében. A képet azonban árnyalja, hogy a biztos pártválasztók tekintetében a Fidesz 50 százalékra erősödött, míg a baloldali összefogás legerősebb pártjának számító Demokratikus Koalíció 18 százalékon áll - írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Volner János, a Volner párt elnöke és alapítója. 

A politikus szerint a borsodi időközi választás bizonyította, hogy a teljes baloldali összefogás "messze nem csodafegyver a Fidesz ellen, hiszen posztkommunista és szélsőliberális pártokkal nem lehet megszólítani a Fidesz szavazóit." A Jobbik korábbi alelnöke beszédesnek tartja, hogy egy olyan választás, amit a Fidesz és a baloldali összefogás is 2022 főpróbájának tekintett, még a szavazók felét sem tudta az urnákhoz szólítani. "Ez is azt mutatja, hogy egyre nagyobb tömegeknek van elege abból, hogy a magyar közélet Orbán és Gyurcsány játszótere, szükség van egy harmadik pólust képviselő normális pártra." - tette hozzá.

Volner úgy véli, 2022-ben sem a Fidesz-KDNP, sem a baloldali összefogás nem fog parlamenti többséget kapni, így akárki is nyeri a „gonoszok háborúját”, az kénytelen lesz kisebbségi kormányt alakítani. 

A politikus elmondta: a Volner Párt célja, hogy a parlamentbe kerülve a „mérleg nyelve” szerepet töltse be. "Ez azt jelenti, hogy nem kötünk elvtelen politikai alkukat és koalíciót egyetlen párttal sem, de a parlamenti döntéshozatal megkerülhetetlen tényezőjévé válunk. Ebben a helyzetben a felálló kisebbségi kormányt a normális ország érdekeit képviselő programunk elfogadására kényszerítjük, különben kormányzása ellehetetlenül." - tette hozzá.

Volner János pártjával ezzel a módszerrel szeretné megszabadítani Magyarországot "a jobb és baloldali oligarchák rendszerétől és a hatalmi arroganciától."