Volner hazaárulónak nevezte a DK és a Momentum politikusait

Külföldi kapcsolatainak építésébe kezdett a szeptemberben alakult Volner Párt, amely a konzervatív politikai erők körében keres partnereket - számolt be az MTI.

Volner János független országgyűlési képviselő, pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az Amerikai Egyesült Államokban a republikánusokéval egyezik meg az értékrendjük, az Európai Unióban pedig a néppárti frakció legtöbb tagjáéval, kivéve azokat, amelyek "alárendelődtek mára, sajnálatos módon, a liberális propagandának".

"Mi a Momentum és a DK hazaárulást elkövető politikusaival ellentétben nem az ország lejáratásán, hanem Magyarország érdekeiért dolgozunk minden esetben" - jelentette ki, hangsúlyozva, elutasítják az Európai Egyesült Államok eszméjét, helyette a független, szuverén és erős nemzetállamok szövetségében hisznek.

Hozzátette: a környezetet romboló iparpolitikájuk és emberi jogi kifogások miatt mindenféle "barátkozást" elutasítanak a keleti diktatúrákkal, elsősorban is Kínával, amelyet szerinte védővámok alkalmazásával kellene rákényszeríteni a globális felmelegedést gyorsító technológiák leváltására.