Varga Judit szerint a Momentum ismét átlépett egy határt

"A Momentum ismét átlépett egy határt. Miközben Brüsszelben álságos módon versenyt aggódnak a magyar jogállamiságért, e közben pártelnökük, Fekete-Győr András egy esetleges 2022-es ellenzéki győzelem fő céljának a “fidesztelenítést” jelölte meg egy tegnapi interjújában." - írta közösségi oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter bejegyzésében emlékeztetett: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Szabad Európának adott interjújában arról beszélt, hogy a legfőbb ügyész „alkotmányellenes tevékenységet végez”, és vele szemben eljárások indulnak majd, ha a 2022-es választáson győz az ellenzék. Nem egyszerű kormányváltást ígért, hanem, hogy „rendszert, korszakot fognak váltani”. Szerinte köztársasági elnököt is „nyilvánvalóan cserélni kell”.

"Kíváncsian várom, hogy Donáth Anna lebukása után Fekete-Győr Andrásnak a jogállam teljes lebontásával fenyegetőző szavaira miként reagálnak a Momentum - magyar jogállamiságért éjjel-nappal aggódó - brüsszeli szövetségesei." - tette hozzá a tárcavezető.