Több ezer elpusztult háziállatot találtak dobozokban egy kínai raktárban

Fotó: CBS News
Mintegy 5000 állat, nyulak, tengerimalacok, macskák és kutyát tetemeit találtak meg dobozokban tárolva egy logisztikai létesítményben a közép-kínai Honan tartományban.

A szerencsétlenül járt jószágokat fémketrecekben tartották, légzőnyílásokkal ellátott kartondobozokba csomagolva. Az állatokat senki nem etette, itatta, sokuk valószínűleg ezért pusztult el, vagy megfulladt.

A helyszínre kiérkező Utopia elnevezésű állatmentő csoport képviselője azt feltételezi, az állatszállítmány elakadt az eladó és a megrendelők között. A szállító cég mulasztása vezetett a tragédiához, de a vevőket és az eladót is felelősnek tartja.

A Yunda hajózási társaság szóvivője a sajtónak azt állította, a cég nem tudott az esetről, viszont a vállalat dolgozói arról beszéltek, hogy a cég engedélyezte, hogy az állatok olyan ládákban szállítsák, amelyekben lyukak segítségével tudnak levegőhöz jutni.

Körülbelül 250 állat, főleg nyulak életét sikerült megmentenie az állatmentőknek. Sokukat közülük örökbe fogadták, a súlyos állapotban lévőket pedig állatorvosi klinikára szállították. Az elpusztult állatok eltemetéséről a helyi hatóságoknak kell gondoskodnia - jelentette CBS News.