Orbán Viktor szerint Orbán Viktor szörnyeteg?

„Aki törvénnyel korlátozná az abortuszt, az nem ember, szörnyeteg” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök 1990-ben, emlékeztetett Fekete-Győr András.

"Akkor még értette, hogy az abortuszt senki nem hobbiból választja, hanem kényszerből: azért, mert az élethelyzete nem engedi, hogy gyereket neveljen. Mert bántalmazzák, mert szegény, mert beteg, mert lelkileg nem érett, mert egyedül van." -  olvasható a Momentum Mozgalom elnökének Facebook-bejegyzésében.

Az ellenzéki politikus kiemeli: harminc évvel később az Orbán-kormány az USA-val, Brazíliával, Ugandával, Indonéziával és Egyiptommal csatlakozott egy abortuszellenes szövetséghez. Fekete-Győr András szerint ezek "csupa olyan államok", amiket retteneresen gyengén kormányoznak. "Az abortusztörvényt szigorító Lengyelország a példa arra, hogy igenis van visszaút a történelem sötét korszakaiba." - tette hozzá.

"Magyarországon Rákosi alatt volt tilos az abortusz. Romániában Ceausescu alatt. Számtalan tönkretett élet bizonyítja e politika embertelenségét. " - zárta gondolatait a Momentum elnöke.