Orbán a korrupcióról: még nem született meg az az ember, aki befolyásolni tud

A Soros György által a Fidesznek adott támogatásról kérdezte a Jobbik a miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések között.

Szilágyi György (Jobbik) azt tudakolta, mit kért Orbán Viktor miniszterelnöktől Soros György azért a sok-sok pénzért, amit a Fidesznek és a kormányfőnek adott. Szerinte a miniszterelnök ismeri a Soros-módszert, hiszen Soros-ösztöndíjas volt.

Az ellenzéki politikus azt is firtatta, mire gondolt a kormányfő akkor, amikor arról beszélt, Németországban nagyobb a korrupció, mint Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy a kormány stratégiai megállapodásokat köt német cégekkel.

Orbán Viktor válaszát úgy kezdte, bár a képviselő azt mondta, nem beszélt Soros Györggyel, meg kell nyugtatnia, eljön ennek az ideje. Jól haladnak! - jegyezte meg.

Elmondta, a rendszerváltáskor a Fideszt - ami még nem volt ilyen hatalmas párt, mint most - egyfelől támogatta Soros György, másfelől pedig Csurka István, mert akkor antikommunista egység volt.

A korrupcióval kapcsolatban kijelentette: "szeretném látni azt az embert, aki bármivel képes engem bármilyen döntésben befolyásolni. Nyugodtan mondhatom önnek, az az ember, még nem született meg".

Orbán Viktor a nyugati sajtó olvasását javasolta a képviselőnek a német, illetve a skandináv korrupciós ügyek követése érdekében. Hangsúlyozta, amíg Magyarországon ő a miniszterelnök, zéró tolerancia lesz a korrupcióval szemben, itt senki döntést nem tud megvásárolni.

Szilágyi György kételyeit fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy a támogatásért cserébe Soros György nem kért semmit. A németországi korrupcióról szólva közölte: megnyugodhatunk, hogy nem Angela Merkel veje fogja a közvilágítási tendereket elnyerni, vagy nem a német kancellár strómanja lesz Mészáros Lőrinc, hanem marad a magyar miniszterelnöké.

Orbán Viktor viszonválaszában megerősítette, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett néhány fontos ügyben, ilyen a korrupció. Soha semmilyen befolyást vásárolni ennek a kormánynak az időszakában nem lehet - fogalmazott.

Úgy folytatta: aki ezt megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki és korrumpálta az egész Jobbikot. Ettől lettek önök Magyarország legkorruptabb pártja - tette hozzá.