Közel 4,5 millió forintra büntette meg Jakab Pétert Kövér László

4 416 600 forintra büntette meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét és egyben frakcióvezetőjét Kövér László házelnök - írja az Alfahír.

A hatalmas pénzbüntetést azért kapta Jakab Péter, mert a múlt héten a borsodi időközi választás kapcsán a parlamentben szeretett volna egy zsák krumplit Orbán Viktor miniszterelnöknek.

"Úgy működik a rezsim, hogy aki kimondja az igazat, nevezetesen hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, azt négy és fél millióra büntetik." - nyilatkozta a portálnak a Jobbik elnöke.

"A rezsim ma elveszi a pénzünket, holnap a házunkat, a földünket. Egy fehérorosz utat jár be Orbán Viktor most éppen Kövér László házmesterségével. Mi azonban kitartunk az igaz ügyünk mellett, és nem hagyjuk hogy fehérorosz sorsra jusson az ország, amit 2022-ben felszabadítunk a rezsim alól. Ez a feladtunk, erre kaptunk felhatalmazást, ezzel bíztak meg bennünket a választók, és nincs az a büntetés ami ettől eltántoríthat bennünket." - jelentette ki Jakab Péter.