Hollik az ellenzéket bírálta: szerinte elvennék a családtámogatásokat

A Fidesz-KDNP továbbra is megad minden támogatást a kormánynak az Országgyűlésben ahhoz, hogy segítsenek a gyermekes családokon, bővítsék a családvédelmi akciótervet, azon belül is kiemelten az otthonteremtési kedvezményeket - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerda délelőtt jelentette be, hogy otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől.

Ezzel tovább bővül a családoknak nyújtott támogatások köre - kommentálta a hírt Hollik István, hangsúlyozva: egy olyan nehéz időben, mint a mostani koronavírus-járvány, még inkább segíteni kell azoknak a családoknak, amelyek új otthont szeretnének teremteni vagy a meglévőt felújítani.

Ezért a Fidesz-KDNP természetesen támogatja a most bejelentett otthonfelújítási programot, ahogyan azt is, hogy január 1-jétől csak 5 százalékos áfát kell majd fizetni az új építésű otthonok után - közölte a kommunikációs igazgató.

Arról is beszélt, hogy "a Gyurcsány Ferencék által szervezett baloldal" mindig csak megnehezítette a magyar családok életét és az otthonteremtésüket.

Amikor Gyurcsány Ferencék rossz politikájukkal nehéz helyzetbe sodorták az országot, akkor a válsághelyzetben nem segítettek a családoknak, hanem éppen ellenkezőleg, újabb terheket raktak a vállukra - fogalmazott Hollik István.

A baloldal kormányzása alatt elvette a gyermekesektől a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyta, eladósította és devizahitelbe taszította az új otthonra vágyókat - sorolta.

A kormánypárti politikus azt is mondta, hogy a baloldal az elmúlt években ellenzékben sem támogatta a kormány családtámogatási és otthonteremtési intézkedéseit.

Úgy fogalmazott: "Gyurcsányék, a szocialisták, az LMP-sek, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok és a momentumosok egy kórusban támadják ezeket a programokat", és a járvány kezdete óta is csak politikai támadásokkal, kamuhírek, kamuvideók készítésével vannak elfoglalva, "egyszerűen nem akarnak segíteni az országnak és a magyar családoknak sem".

Szerinte ha rajtuk múlna, most is elvennék a családtámogatásokat, és a 2010 óta bevezetett otthonteremtési támogatásokat is megnyirbálnák, ahogyan ezt tették 2002 után - közölte az MTI.