Fekete-Győr András: csak törvénytelenül nyerhet a Fidesz 2022-ben

Az Állami Számvevőszékhez fordult Fekete-Győr András amiatt, hogy Koncz Zsófia a borsodi időközi országgyűlési választás kampánya alatt a megengedettnél többet költött hirdetésekre a közösségi oldalán. A Facebook hirdetésadatbázisa szerint a Fidesz-KDNP jelöltje 5,6 millió forintot költött a maximálisan elkölthető 5,4 millió forint helyett erre a célra - olvasható a Momentum elnökének bejegyzésében.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz törvényellenesen túlköltekezett, ezzel pedig megszegte a választási törvényt. Fekete-Győr András a hatóságot pénzbüntetés kiszabását kérte.

"Sokadik alkalommal derül ki, hogy a kormánypárt még a saját maga által hozott törvényeket sem tiszteli. A borsodi időközi választás arra kell, hogy emlékeztessen mindannyiunkat: a Fidesz 2022-ben sem fog tisztességes játékszabályok mellett játszani, sőt, még a saját győzelmük érdekében szabott törvényeket is áthágják, ha ettől függ hatalomban maradásuk." - fejtette ki véleményét a közösségi oldalon a Momentum elnöke.

Ugyanakkor hozzátette: nincs az az erőforráselőny, ami elegendő arra, hogy a hatalom elnyomásban tarthassa a szabadságvágyó többséget. 

A politikus a bejegyzése végén kijelentette: a jelenleg hatalmon lévő kormány "a teljes államgépezetet megmozgatja egy választási győzelemért", de az ellenzéki összefogással "így is le lehet őket győzni."