Dúró Dóra: Gyurcsány Ferencet nem hatalomra, hanem börtönbe kell juttatni

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese nehezményezi, hogy Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért elnöke a Demokratikus Koalíció vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel közös felvételen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről.

"Gyurcsánnyal közös nyilatkozatot kiadni október 23-ára túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált. A 2006. őszi események törésvonalat, identitás-meghatározó szerepet játszanak az életünkben, a magyar politikában. Emberek szemét kilőtték, békés tüntetőkkel szemben követett el tömeges jogsértést a saját rendőrségünk, és az elmúlt harminc év legjelentősebb tüntetés-sorozatára került sor Budapest utcáin, mert az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hazudott "reggel, éjjel meg este". Sokunk életében és a magyar politikában is új korszak kezdődött, amikor a kommunisták utódai vérbe fojtották az 1956-os, antikommunista forradalom 50. évfordulóját." - osztotta meg gondolatait Dúró Dóra a közösségi oldalán.

A politikus hozzátette: "A Jobbik azok nélkül az események nélkül és azok nélkül az emberek nélkül, akik akkor az utcákon önfeláldozóan harcoltak, nem erősödött volna meg, nem jutott volna a Parlamentbe. A Gyurcsány elleni tüntetések vezető szerepéből eljutni oda, hogy a volt KISZ KB titkárral, az 1956-os forradalom 50. évfordulójának vérbe fojtójával és az MSZMP utódpártjával közösséget vállalnak október 23-án, azt jelenti, hogy megtagadják az antikommunizmust és megtagadják a 2006-os politikai generációt."

Dúró Dóra szerint Gyurcsány Ferencet nem hatalomra, hanem börtönbe kell juttatni. "Ennek elmaradása, az elszámoltatás hiánya pedig egyértelműen a Fidesz felelőssége." - zárta a sorokat a Mi Hazánk elnökhelyettese.