Donáth Anna a Fidesznek üzent: ezt jelenti a jogállamiság

"A jogállamiság fogalma sokak számára sajnos ma csak azt jelenti, hogy a jog uralma. Annak a jognak az uralma, amit a parlament megszavaz. A Fidesz által uralt Parlamentnek azonban semmilyen más célja nincs jelenleg, csak a hatalom megszerzése és megtartása. Ezért a jog sem szolgál más célokat." - írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-képviselője.

"Egy valódi jogállamban azonban a jog nem a hatalom megszerzésének és megtartásának szolgálatában áll. A jog egy jogállamban egy embereket szolgáló és nem elnyomó intézményrendszer. Biztosítja az emberek és az állam közötti igazságos és emberséges viszonyokat. Ezért mondhatjuk ma ki azt, hogy Magyarország valójában nem egy jogállam, mert a fideszes jogrendszer a hatalom és nem az emberek szolgálatában áll, és ez a jogrendszer kegyetlen és igazságtalan viszonyokat hozott létre." - taglalta posztjába a politikus.

Donáth Anna szerint a Fidesz hatalompolitikai célból olyan jogrendszert hoz létre, amiben a magyar állampolgároknak eltérő jogaik és kötelességeik vannak, amiben vannak az egyenlőek és az egyenlőbbek, amiben vannak első és másodrendű állampolgárok.

"Egy átlagos magyart egy kiégett biciklilámpa miatt is meghurcolják a hatóságok, egy fideszes viszont nyíltan tulajdoníthatja el a városi ingatlanokat, nem történik semmi. Ráadásul a mai fideszes jogrendszerben igazságtalanul és kegyetlenül ellopják a szegény fiatalok jövőjét. Politikai okokból kivéreztetik az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményeit, melyek a hátrányos helyzetben lévő közösségek fiataljain segítettek - sokszor az állami mulasztást pótolva." - folytatta.

A Momentum képviselője úgy véli, egy kegyetlen és igazságtalan viszonyrendszer alakult ki. 

"A célunk nem lehet más mint ennek a kegyetlen és igazságtalan jogrendszernek a megszüntetése és az emberséges és igazságos magyar jogállam felépítése. Az elmúlt évtizedek az igazságtalanság és a korrupció jegyében teltek. Az igazságtalanság és korrupció korszaka után most az igazságosság évtizede kell következzen. Korrupció helyett igazság kell uralkodjon Magyarországon!" - zárta a sorokat Donáth Anna.