Buszsofőrrel verekedett össze az autósoktató Hódmezővásárhelyen

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik kölcsönös dulakodásának a tanulóvezető vetett véget.

Illusztráció
A vádirat szerint az autósoktató arra utasította a tanulóvezetőt, hogy forduljon meg az egyik hódmezővásárhelyi buszállomáson. Az állomáson indulásra várakozó buszsofőr azonban úgy parkolt le, hogy az nem tudott mellette elmenni. Az autósoktató kiszállt a gépkocsiból, hangosan kiabálva arra szólította fel a busz vezetőjét, hogy álljon félre, aki azonban ennek nem volt hajlandó eleget tenni, ő is kiszállt a járművéből, ezután hangos szóváltás alakult ki közöttük.

A vita során az autósoktató combon rúgta a buszvezetőt, aki válaszul letörte az autó visszapillantóját. Ezt követően a vádlottak egymásnak estek és kölcsönösen dulakodni, lökdösődni kezdtek. Az eseményeknek az addig a gépkocsiban tartózkodó tanulóvezető vetett véget, aki szétválasztotta a verekedő feleket - olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszsofőr sérülése 8 napon belül gyógyult, míg az autóban 20 000 forintos kár keletkezett.

A járási ügyészség az oktatót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétéségével, míg a busz vezetőjét garázdaság vétéségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.