A kormánymédia szerint disznókért akart szavazatot vásárolni Bíró László

Disznókért akarta megvenni a borsodi romák szavazatait Bíró László - állította a kormányközeli Hír TV-nek adott telefonos interjújában Lakatos Attila, helyi vajda.

Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje az Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében reagált a vádakra:

"A fideszes sajtó egyre kreatívabb hazugságokkal támad, most épp azzal vádolnak, hogy sertésekért akartam szavazatokat vásárolni. Nem történt ilyen. Évek óta nem találkoztam Lakatos Attilával, és soha nem akartam disznókért szavazatokat vásárolni. Az élelmiszerrel vásárolt szavazat a Fidesz módszere - ahogyan az ma is történik Tiszaújvárosban, a "Kedvezményes őszi éléskamra akción".

A témában megjelentetett hazugságok miatt pert indítok, és ahogyan a pénteki napon nyertem, úgy ebben az ügyben is nyerni fogok.

Tisztában vagyok vele, hogy a Fidesz fél a kétharmad lebontásától, azzal is tisztában vagyok, hogy kizárólag hazugságokkal tudnak támadni a térségre írt programommal szemben. A választók azonban nem kíváncsiak erre, mert a borsodiak, abaújiak, hegyaljaiak és taktaköziek nem hülyék. Sem megvenni, sem megvezetni nem lehet őket - ha mindezt nem tanulták meg eddig, október 11-én majd megtanulják. Én addig a választókkal foglalkozom, utána már Önökkel is fogok a Parlamentben."