A kínai milliárdosok a koronavírus-járvány alatt is gazdagodtak

Az 500 leggazdagabb kínai üzletember vagyona idén jobban gyarapodott, mint az elmúlt öt évben összesen. 2019-hez képest, ha Honkongot és Makaót nem vesszük számításba, Kínában 257 fővel nőtt, így 878-ra emelkedett a milliárdosok száma - számolt be a Le Figaro francia napilap a sanghaji Hurun Kutató Intézet éves felmérésének adataira hivatkozva.

Jack Ma, az Alibaba csoport alapítója
A koronavírus visszaszorítása miatt bevezetett szigorú intézkedések miatt több millió kínai kényszerült az otthonmaradásra, ami különösen jövedelmező volt a digitális óriások számára: Jack Ma, az Alibaba csoport alapítója 58,8 milliárd, a Pony Maként ismert Ma Huateng, a világ egyik legnagyobb techcégének, a Tencentnek az alapítója jelenleg 57,4 milliárd dollár felett rendelkezik. 

Az ásványvizeket gyártó cége, a Nongfu Spring cég vezére, Zhong Shanshan szerepel a harmadik helyen, vagyonát 53,7 milliárd dollárra becsülik.

Wang Xing, a Meituan élelmiszer-szállító társaság alapítója idén megnégyszerezte vagyonát, így jelenleg ő Kína tizenharmadik legvagyonosabb embere. Richard Liu, a JD.com e-kereskedelmióriás vezetője megduplázta a pénzét 23,5 milliárd dollárra, és felkerült a 16. helyre. A vakcinagyártó Zhifei alapítója, Jiang Rensheng vagyona megháromszorozódott, és elérte a 19,9 milliárd dollárt, amivel jelenleg ő a köztársaság huszadik leggazdagabb embere.