A Fidesz államtitkára szerint Karácsony náci, rasszista, cigánygyűlölő jelöltet támogat

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki "náci, rasszista, cigánygyűlölő" - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnök és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelöl Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt - tudatja az MTI.

"Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését" - mondta. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban "teljes mellszélességgel" kiáll az antiszemita jelölt mellett.

Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása. 

"Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet" - emelte ki.

Az ellenzéki pártok koalíciós kényszerről beszélnek a jelöltállítással kapcsolatban. "De az egész borsodi Jobbikban nincs egy ember, aki nem náci?" - tette fel a kérdést.

Hozzátette, biztos benne, hogy a borsodi jobbikosok döntő többsége rendes, becsületes ember, "sőt abban is biztos vagyok, hogy a jobbikos választók döntő többsége rendes becsületes ember".