1 hét alatt 8 milliárd dollárral gyarapodott a leggazdagabb európai vagyona

A luxuspiac fellendülésének következtében drágulni kezdtek az LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) csoport  részvényei, melynek köszönhetően a cég vezére, Bernard Arnault 1 hét alatt 8 milliárd dollárral lett gazdagabb, vagyona így eléri a 122 milliárd dollárt - írja a Forbes.

Bár Október 15 és 22 között az LVMH csoport részvények értéke 6 százalékkal emelkedett, ez még nem jelenti azt, hogy a cég kilábalt a koronavírus-járvány okozta válságból - olvasható az üzleti magazinban.

Az LVHM csoport októberi tizenötödikei jelentésében az idei év első 9 hónapját tekintve 21 százalékos bevételcsökkenésről számolt be: a kozmetikumok,a luxus alkoholos italok, ékszerek és kiskereskedelem értékesítéséből származó hozam a harmadik negyedévben alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Ugyanakkor a ruházati cikkekből és a bőrárukból származó bevételek 12 százalékkal növekedtek, köszönhetően részben annak, hogy sokan vásároltak Louis Vuitton és a Dior termékeket.

A Forbes cikke szerint jelenleg az LVMH csoport az egyetlen "luxuspiaci játékos", ahol fellendülés figyelhető meg.

A harmadik negyedévben a Hermes divatház bevételei is növekedtek (7 százalékkal). Bár a cég forgalma Európában és az Egyesült Államokban jelentősen visszaesett, Ázsiában 21 százalékos növekedés volt megfigyelhető.

Bernard Arnault jelenleg a világ második leggazdagabb embere Jeff Bezos után. Az Amazon alapítója 188,6 milliárd dollárt mondhat magáénak.