Hollik szerint Gyurcsány mindenre képes a hatalomért

Bár a kormány energiáinak nagy részét most a koronavírus-járvány elleni védekezés köti le, mégsem lehet szó nélkül hagyni, hogy éppen 14 éve, szeptember 17-én került nyilvánosságra az őszödi beszéd, amelyben "Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök zárt körben elismerte, hogy hazugsággal nyertek választást" - hangoztatta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában.

Hollik István azt mondta, hogy a baloldal az eltelt időben semmit sem változott: ugyanaz, mint régen. Ma is mindenre képes a hatalom megszerzéséért, és ma is Gyurcsány Ferenc vezeti, ahogyan korábban. Ezért nem szabad megengedni, hogy újra hatalomra jussanak - jelentette ki.

Szavai szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor a felháborodás óriási volt, mindenki azonnal utcára vonult, a miniszterelnök lemondását követelve. Gyurcsány Ferenc a demonstrációkra "rendőrattakkal válaszolt", a hatalom megtartásáért "a rendőrséget szembefordította az állampolgárokkal" - tette hozzá.

"A békés tüntetőket vízágyú és lovasroham fenyegette, sőt Gyurcsány még a tüntetők közé is lövetett. Budapest utcáin vér folyt. Tetteivel még büszkélkedett is, saját maga vallotta meg, hogy személyesen irányította a rendőrséget. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével egyértelművé vált, hogy Gyurcsány mindenre képes a hatalomért. Ha kell, hazudik, ha kell, szemeket lövet ki" - fogalmazott Hollik István.