Gyurcsány Ferenc kiosztotta a Fideszt, majd elmondta, milyen a jó kormányzás

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Facebookon közzétett bejegyzésében fakadt ki a jelenlegi magyar kormány eddigi munkásságára, majd kifejtette, milyen is szerinte a jó kormányzás.

Az ellenzéki politikus úgy véli, Magyarországon még soha nem bántak "ilyen megalázóan" a legnehezebb sorsú emberekkel, költözött el ennyi állampolgár az országból, és volt ilyen kevés joga a munkás embereknek. "Soha ilyen sokat nem vettek ki, loptak el a közösből ilyen kevesek." - tette hozzá.

Véleménye szerint példátlan fejetlenség tapasztalható az oktatásban és az egészségügyben is.

A magyar gazdaságról elmondta: sosem esett ekkorát a közös nemzeti jövedelem, nem ért ilyen keveset a magyar forint, volt ilyen drága az élelmiszer, mint most. Gyurcsány Ferenc felhívta rá a figyelmet: akkor hiánya egy évben Magyarországnak, mint amekkora most lesz, még nem volt.

A DK elnöke szerint "fejetlenség, kapkodás, máskor meg bűnös semmittevés jellemzi a vírusjárvány kezelését" Magyarországon.

A jó kormányzás nem egyenlő az "önkény hatalmának megteremtésével, a viták megölésével, az állandó harci készültséggel, otthont teremt a hazából és nem háborús terepet, vigyáz ránk, nem pedig kiszolgáltat bennünket. " - mondta el a politikus.

Gyurcsány Ferenc akkor lesz Magyarországon a "közjót szolgáló kormányzás", ha nem a Fidesz lesz hatalmon, hanem "európai demokraták" kezébe kerül az állam irányítása.