DK: a válságkezelésben messze az Orbán-kormányé a leggyengébb teljesítmény az egész EU-ban

 "Bár a miniszterelnök nem győzi úton-útfélen hangsúlyozni, hogy kormánya milyen fantasztikusan teljesít, a tények és a számok szerint valójában a válságkezelésben messze az Orbán-kormányé a leggyengébb teljesítmény az egész EU-ban, Magyarország 27-ből a 27." - jegyezte meg dr. Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament (EP) Gazdasági Bizottságának tagja. 

Az Eurostat szerint Magyarországon esett vissza a legnagyobb mértékben, 21 százalékkal az építőipari termelés az EU-ban, Magyarországon volt a legnagyobb az infláció az egész EU-ban, sőt a 360 forintos euróárfolyam is a magyar fizetőeszköz példa nélküli gyengülését mutatja mind a régióhoz, mind az EU többi tagállamához hasonlítva - tette hozzá az alelnök.

A Demokratikus Koalíció szerint "minél több ideig lesz a magyar miniszterelnök a tagadás fázisában, Magyarország annál nagyobb lendülettel száguld egy elhúzódó és keserves válság felé." 

dr. Molnár Csaba figyelmeztet: ha az embereknek nem lesz munkájuk, nem fogja őket vigasztalni, "hogy Orbán szerint van munkájuk, ha a boltokban az árak továbbra is drasztikusan emelkednek, senkit nem fog vigasztalni, hogy Orbán szerint nem emelkednek." Véleménye szerint itt az ideje, hogy az Orbán-kormány szembenézzen a keserű igazsággal: a járvány és a válság kezdete óta övék a leggyengébb kormányzati teljesítmény az egész EU-ban.