Az LMP szerint nem várhat tovább az oktatási rendszer digitális átállása


Az LMP szerint nem várhat tovább az oktatási rendszer digitális átállása. A párt ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden általános- és középiskolás diáknak, valamint az őket oktató tanároknak is bocsásson rendelkezésére egy tabletet. 

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes kijelentette: a mintegy 1 millió 250 ezer diák és 111 ezer pedagógus felszerelése az eszközzel 50 milliárd forinttal terhelné a költségvetést, ami szerinte aprópénz a büdzsé számaihoz képest. 

A tablet előnyeit sorolva közölte: arra akár 1200 könyv is feltölthető - így a diákok tankönyvei is -, ami csökkentené az iskolatáskák súlyát, de a digitális kapcsolattartáshoz szükséges alkalmazások is telepíthetők rá. 

A magyar oktatás tízéves lemaradásban van a digitális oktatás terén, a felzárkózást pedig nagyban tudnák segíteni ezek az eszközök - szögezte le. 

Hohn Krisztina országgyűlési képviselő emellett béremelést szorgalmazott a pedagógusok számra, azt ugyanis nem tartotta elégségesnek, hogy mindössze a leszakadó térségekben tanítók juthatnak bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítéshez, pályázat útján.