A köztévé politológusa szerint az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól

Az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól - mondta a koronavírus-járvány idején tanúsított ellenzéki magatartás kapcsán Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Véleménye szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelemben politikai hitvitává kezd válni, hogy aki egyetért a kormánnyal, az inkább egyetért az intézkedéseivel is, aki pedig korábban is kritikus volt a kormánnyal szemben, az a kormány nyugati vagy nemzetközi ajánlásokkal egyező ajánlásait is kritizálja - írja az MTI.

Hozzátette: míg több más országban a nemzetpolitikában, a családtámogatásban, az adókérdésekben, a kül- és biztonságpolitikában vagy az oktatásban ciklusokon keresztül egy irányba megy a politika, és csak a részletekben vitáznak a felek, Magyarországon az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól.

Kiszelly Zoltán szerint vannak olyan időszakok - mint a járvány is - amikor együtt kell működni, és úgy vélte, hogy az ellenzék a kormánnyal együttműködve jobban jönne ki a helyzetből, mintha még a legkézenfekvőbb kérdésekben sem hajlandó támogatni a kormányt.